Supraveghere audio-video (CCTV)

Supraveghere audio-video (CCTV)

Supravegherea audio-video cu circuit închis reprezintă utilizarea camerelor audio-video pentru a transmite semnal către un număr limitat de monitoare. Termenul este cel mai des folosit atunci când vorbim despre camerele de supraveghere a obiectivelor ce au nevoie de monitorizare precum băncile, cazinourile, aeroporturile sau obiectivele militare.

Pe platformele industriale, echipamentele de supraveghere audio-video sunt folosite pentru a urmări din camera de control anumite procese, spre exemplu atunci când factorii de mediu nu permit prezenţa umană. Aceste sisteme pot funcţiona continuu sau la cerere. Folosind DVR (Digital Video Recorder) sau NVR (Network Video Recorder) sistemele de supraveghere pot stoca înregistrări ale unor perioade lungi de timp, depinzând de calitatea dorită.

Pentru detalii suplimentare sau pentru o ofertă personalizată te invităm să foloseşti formularul de contact şi un specialist te va contacta în cel mai scurt timp. Contact


Aplicabilitate

Prevenirea infracţiunilor
O analiză din 2009 a Universităţii Northeastern şi a Universităţii Cambridge arată că:

  • Sistemele de supraveghere sunt cel mai eficiente atunci când sunt instalate în parcări; în aceste cazuri s-a observat o scădere cu 51% a infracţiunilor
  • În zonele de transport public infracţiunile au scăzut cu 23%
  • Sistemele din spaţiile publice au fost cel mai puţin eficiente, având că efect scăderea infracţiunilor cu doar 7%

Sistemele de supraveghere au jucat un rol crucial în urmărirea suspecţilor sau a victimelor şi sunt privite de organizaţiile antiteroriste că instrumentul de baza în găsirea suspecţilor.

Procese industriale
Atunci când procesele industriale se desfăşoară în condiţii periculoase pentru oameni, acestea sunt adesea supravegheate folosind camere audio-video, lucru fiind câteodată impus chiar de lege.

Monitorizarea traficului
Multe oraşe şi autostrăzi au sisteme de monitorizare a traficului folosind camere de supraveghere audio-video pentru a putea determina valorile de trafic şi a observa rapid eventualele accidente.

Siguranţă în transporturi
Sistemele de supraveghere pot fi dolosite în mijloacele de transport public şi pentru a asigura siguranţă călătorilor. Spre exemplu, sistemul instalat într-un tren poate confirma că nu mai sunt oameni în vecinătatea vagoanelor şi că este sigur ca trenul să pornească.

Controlul vânzărilor cu amănuntul
Unele platforme software se integrează cu sistemele de supraveghere audio-video pentru a monitoriza activitatea angajaţilor. Astfel, orice activitate este înregistrată împreună cu o descriere a ceea ce s-a întâmplat.

Utilizarea în instituţiile de învăţământ
Sistemele de supraveghere audio-video cu circuit închis pot fi instalate în şcoli şi licee pentru a monitoriza vizitatorii, pentru a descoperi comportamentul necorespunzător al elevilor sau pentru a stoca preventiv înregistrări. Camerele sunt de obicei instalate pe holuri, în parcări, în birourile unde elevii, cadrele didactice sau părinţii vin şi pleacă, în sălile de mese sau în sălile de clasă.

Securitatea locuinţei
La începutul anilor 2000 companiile de securitate au început promovarea şi instalarea sistemelor de supraveghere audio-video ca o componentă a sistemelor de securitate a locuinţelor. Aceste sisteme de securitate pot include şi senzori antiincendiu sau antiinundatie.