Reţele şi echipamente telco

Reţele şi echipamente telco

Network as a service (NaaS)

reprezintă serviciile care asigură infrastructura de transport al datelor şi implică optimizarea resurselor alocate datorită unificării tuturor elementelor de reţea într-un sistem unitar. Termenul este adesea folosit împreună cu alţi termeni de marketing precum “cloud computing” sau împreună cu alte acronime precum “Infrastructure-as-a-Service (IaaS)”, “Platform-as-a-Service (PaaS)”, “Software-as-a-Service (SaaS)” sau “Communication-as-a-Service (CaaS)”.
În unele cazuri, NaaS poate însemna punerea la dispoziţie a unei reţele virtuale ca parte integrantă a unei reţelei fizice către o altă entitate.

Câteva exemple de NaaS sunt:

  • Virtual Private Network (VPN): Reprezintă extinderea unei reţele private peste alte reţele precum Internet şi permite unui computer să trimită şi să primească date folosind reţele publice ca şi când ar fi într-o reţea privată.
  • Bandwidth on demand (BoD): Acest serviciu permite alocarea capacităţilor de reţea în funcţie de necesităţi, adaptate dinamic la valorile de trafic.
  • Mobile network virtualization: Acesta este un mod de lucru prin care un operator de reţea vinde capabilităţile de acces ale acesteia către alte entităţi pe care le tarifează în funcţie de gradul de utilizare. “Mobile virtual network operator (MVNO)” este un furnizor de servicii de comunicaţii mobile care nu are infrastructura proprie necesară serviciilor pe care le oferă.

Pentru detalii suplimentare sau pentru o ofertă personalizată te invităm să foloseşti formularul de contact şi un specialist te va contacta în cel mai scurt timp. Contact