VPN & transport date

VPN & transport date

Transportul de date

reprezintă transferul fizic de date peste un mediu de transmisie punct-la-punct sau punct-la-multipunct. Spre deosebire de accesul la Internet care este considerat un serviciu “public”, transmisiunile de date sunt destinate să furnizeze acces doar punct-la-punct sau punct-la-multipunct şi sunt folosite pentru servicii “private”.

Prin aceste comunicaţii se implementează sisteme informatice de tip “Enterprise” cu locaţii distanţe, de genul Intranet, care oferă acces securizat de la distanţă la resursele firmei pentru sucursale sau pentru utilizatorii mobili.

Serviciul de transport de date poate fi utilizat pe infrastructura de reţea deja existenta, sau poate fi implementat folosind soluţii complete pentru crearea sau îmbunătăţirea reţelei.


Virtual Private Network (VPN)

Prin intermediul acestui serviciu se realizează o legatura de date criptata între locaţia clientului şi o a două interfaţă de reţea ce se va activa pe serverul virtual, serverul dedicat sau pe serverul colocat de client în datacenter-ul InterConnect.
De asemenea, clienţii pot să realizeze o reţea “LAN to LAN”, o legătură securizată între reţeaua internă a clientului (ex: reţeaua de calculatoare din sediul companiei acestuia) şi serverele pe care le are găzduite în datacenter-ul nostru, acestea din urmă devenind parte integrantă a reţelei sale interne.

Tunelul peste care se realizează reţeaua virtuală este criptat cu cele mai stabile şi sigure tehnologii bazate pe criptare cu algoritmi de tip cheie publică – cheie privată, iar certificatele SSL folosite nu permit posibilitatea interceptării unei terţe părţi.

Pentru detalii suplimentare sau pentru o ofertă personalizată te invităm să foloseşti formularul de contact şi un specialist te va contacta în cel mai scurt timp. Contact