Staţii de lucru şi periferice

Staţii de lucru şi periferice

Administrarea sistemelor informatice (ASI)

este iniţiativa noastră prin care dorim să venim în sprijinul activităţilor din cadrul unei instituţii. Scopul nostru este de a asigura fluentizarea operaţiunilor prin asigurarea suportului tehnic şi administrarea infrastructurii IT&C.

ASI presupune întreţinerea bazei logistice de care clientul dispune, dar poate însemna şi consilierea în vederea achiziţiei de noi echipamente pentru modernizarea infrastructurii IT&C.

Desfăşurarea acestui proiect presupune revizii periodice a sistemelor informatice la sediul clientului. Acestea includ operaţiuni precum: actualizarea antivirusilor, reinstalarea aplicaţiilor şi / sau a sistemelor de operare, actualizarea politicilor de securitate, constatarea defecţiunilor de natură hardware şi eventual îndrumarea către achiziţionarea diferitelor componente uzate, În plus, în funcţie de contractul încheiat, pot există şi revizii la cerere la sediul clientului, precum şi asistenţă tehnică de la distanţă, prin Internet.


Virtual Desktop Infrastructure (VDI)

Tehnologia VDI se adresează companiilor, în special celor care deţin multiple staţii de lucru, precum şi celor care necesită accesarea bazelor de date interne în permanenţă, indiferent de locaţie.

În funcţie de cerinţele companiei şi a utilizatorilor din cadrul acesteia, se configurează staţii de lucru virtuale centralizate pe unul sau mai multe servere existente fie în DataCenter-ul nostru, fie intr-o altă locatie indicată de dumneavoastră.

Din punct de vedere al cheltuielilor operaţionale, costurile şi efortul de administrare, mentenanţă şi suport scad substanţial, iar înnoirea permanentă a parcului de computere nu mai este necesară. Beneficiile de ordin financiar rezultate din orientarea către aceste servicii sunt semnificative, procentul de reducere a cheltuielilor ridicându-se la aproximativ 50% faţă de infrastructura uzuală bazată pe staţii de lucru, şi pot fi redistribuite către alte departamente din cadrul companiei.

Prin adoptarea soluțiilor VDI crește gradul de securitate a informațiilor și se garantează disponibilitatea lor, deoarece sunt în totalitate găzduite în centrul de date, accesul la resurse fiind controlat prin politici de securitate stricte.

Un alt argument solid pentru companiile care optează pentru soluțiile VDI este reducerea aproape de eliminare a efortului departamentului IT. Sistemul clasic de lucru, bazat pe o rețea de stații de lucru clasice, implică managementul unui parc de PC-uri dotat fiecare cu un profil propriu, definit de configurația hardware, sistem de operare, date de configurare, aplicații, etc.

Într-o companie în care cel puțin o parte a personalului necesită disponibilitatea 100% a stației de lucru și în afara programului de lucru sau dacă domeniul de activitate presupune deplasarea recurentă în spațiul geografic, tehnologia VDI oferă soluția perfectă de acces la datele interne și aplicațiile companiei prin faptul că se pune la dispoziție varianta virtuală a calculatorului, disponibilă indiferent de dispozitiv (notebook, smartphone, tabletă, etc.) sau locație (la nivel național sau internațional).

Te invitam să studiezi prezentarea detaliată a serviciilor VDI aici.

Pentru detalii suplimentare sau pentru o ofertă personalizată te invităm să foloseşti formularul de contact şi un specialist te va contacta în cel mai scurt timp. Contact